Neuer vreest sterkhouder van Slowakije: 'Onze middenvelders moeten wakker zijn'

Neuer vreest sterkhouder van Slowakije: 'Onze middenvelders moeten wakker zijn'

24-06-2016 17:09

Manuel Neuer waakt voor onderschatting van Slowakije zondag in de achtste finales van het EK. De Duitse doelman is vooral beducht voor middenvelder Marek Hamsik, maar kijkt toch ook verder vooruit.

"Als je zegt dat het gaat om slechts Slowakije, dan zit je verkeerd. Ze hebben bewezen dat ze terecht in de achtste finale staan", vertelt Neuer aan Voetbal International. De oefenwedstrijd in mei in Augsburg geldt ook als waarschuwing voor Duitsland, dat toen verrassend met 1-3 verloor van de Slowaken. Hamsik was in dat duel een van de doelpuntenmakers.

Ook in Frankrijk toonde de speler van Napoli al zijn kwaliteiten, met een assist en een fraaie goal. "Iedereen kent het afstandsschot van Hamsik", stelt Neuer. "Ook voor Napoli heeft hij al mooie doelpunten gemaakt. Onze controlerende middenvelders moeten goed wakker zijn, zodat hij niet kan aanleggen. Maar je moet je niet op één speler richten."

Neuer beseft dat Slowakije zondag waarschijnlijk het initiatief aan Duitsland laat. "Tegen grote teams is er voor Duitsland meer te winnen. Daarom is de echte euforie er nog niet in Duitsland", weet de doelman. "Als we na Slowakije een grote tegenstander krijgen, dan kan het veranderen. We hebben in onze eerste wedstrijden onze plicht gedaan. We weten wat er van ons verlangd wordt."

Bij Duitsland staat er nog een vraagteken achter de naam van Jérôme Boateng. De centrale verdediger moest vrijdag de training laten schieten. "Ik ben er zeker van dat Jérôme zondag op het veld staat", is Neuer optimistisch.