Kane is 'niet moe' en ontkracht kritiek: Veel mensen zeiden vorig jaar hetzelfde

Kane is 'niet moe' en ontkracht kritiek: "Veel mensen zeiden vorig jaar hetzelfde"

24-06-2016 17:06

Harry Kane is naar eigen zeggen topfit en in staat om maandag tegen IJsland de achtste finale op het EK te spelen. De Engelsman, die in Frankrijk vooralsnog weinig indruk maakt, kreeg de afgelopen tijd de nodige kritiek te verduren. Hij zou moe zijn na een zwaar Premier League-seizoen bij Tottenham Hotspur.

"Nee, ik ben niet moe. Ik heb het wel eens eerder gehad", doelt Kane waarschijnlijk op een vormdip. "Veel mensen zeiden vorig jaar hetzelfde toen ik in dienst was van Engeland onder 21. Maar ik ben honderd procent fit en ik voel me scherp. Ik ben er klaar voor om me 110 procent te geven", zegt Kane, die mee heeft gekregen dat Engeland aan de lastige zijde van het speelschema bevindt.

"We houden onszelf rustig. Er wordt veel over 'deze kant' van het toernooi gepraat, maar we zijn een ploeg met veel zelfvertrouwen. Als je zo’n groot toernooi wilt winnen moet je tegen grote ploegen spelen. Nu focussen we ons op IJsland", aldus Kane, die zich bewust is van het defensieve spel van de IJslanders. "We moeten met een plan komen."