'Club Brugge-spits op weg naar uitgang, medische testen afgerond'

'Club Brugge-spits op weg naar uitgang, medische testen afgerond'

24-06-2016 11:24

Club Brugge heeft voorlopig nog geen inkomende transfer beet, maar het lijkt zijn overbodige spelers wel te kunnen slijten. Leandro Pereira bijvoorbeeld. De Braziliaan legt medische testen af bij Palmeiras.

Palmeiras is de club waar Blauw-Zwart hem vorige zomer weghaalde, een beslissing die het zich stilaan beklaagt. Pereira heeft ongeveer 3 miljoen euro gekost, maar kon dit seizoen geen enkel doelpunt maken. Door de komst van de beloftevolle Wesley Moraes is hij gedegradeerd naar vierde spits, logisch dus dat beide partijen het liefst snel een oplossing willen.

Palmeiras wordt wel maar een tijdelijke oplossing, Pereira zou een seizoen uitgeleend worden. Ondertussen heeft hij volgens de lokale insider Felipe Zito zijn medische testen al afgelegd: Club wil de investering nog niet opgeven en hoopt dat Pereira in zijn achtertuin herleeft. Die tactiek heeft succes gehad bij Nicolas Castillo, die na de Copa America vermoedelijk nog voor een mooie som zal worden verkocht. Club Brugge probeert nu een soortgelijke constructie op te zetten voor Pereira. Palmeiras betaalt geen huursom, maar neemt wel zijn volledige loon over: dat is 600.000 euro per jaar.