'Club Brugge laat Fransman schieten door vraagprijs van 1 miljoen euro'

'Club Brugge laat Fransman schieten door vraagprijs van 1 miljoen euro'

24-06-2016 10:00

Het Nieuwsblad geeft iets meer informatie over de transfer van Thibault Moulin naar Legia Warschau. De overgang van de Fransman werd donderdag officieel, maar de Polen betalen veel minder dan Club moest betalen.

Legia Warschau betaalt namelijk maar 500.000 euro voor Moulin, al kan die transfersom door allerlei bonussen wel nog oplopen tot 700.000 euro. Club Brugge liet Moulin deze zomer schieten omdat hij te duur was: Waasland-Beveren vroeg namelijk een miljoen euro aan de landskampioen. Het cliché dat Belgische topclubs altijd extra moeten betalen voor een speler uit onze competitie lijkt zo bevestigd.

Moulin was dit seizoen lang in de running voor de titel van assistkoning, in het Pro Assist-klassement eindigde hij uiteindelijk derde met 10 beslissende passes. Het werd zo al snel duidelijk dat de centrale middenvelder moeilijk te houden ging zijn voor Waasland-Beveren. De middenmoter haalde Moulin vorig jaar nog maar weg bij Clermont Foot uit de Ligue 2, maar heeft dus niet lang van hem kunnen genieten.