Meteen domper voor Gent: sterkhouder minstens drie maanden out

Meteen domper voor Gent: sterkhouder minstens drie maanden out

24-06-2016 08:41

Donderdag begon KAA Gent aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, maar de club had meteen slecht nieuws te melden. Verdediger Nana Asare werd namelijk geopereerd aan de rug en zal voor lange tijd uit roulatie zijn. De club lijkt dan ook op zoek te gaan naar een vervanger.

Asare zou volgens Het Laatste Nieuws in totaal zo'n drie maanden aan de kant staan. Hij sukkelde de voorbije maanden al met een opkomende hernia. Uiteindelijk werd in samenspraak beslist om zich daaraan te laten behandelen.

De verdediger, één van de onbetwiste sterkhouders bij de Gantoise, mist op die manier een belangrijk gedeelte van het komende seizoen. Niet alleen de competitiestart, maar ook de kwalificatiewedstrijden in de Europa League ziet hij immers aan zijn neus voorbijgaan.

Trainer Vanhaezebrouck rekent voorlopig op Kenneth Saïef om de Ghanees te vervangen, maar het lijkt waarschijnlijk dat Gent de transfermarkt opgaat. De spoeling achterin is immers behoorlijk dun, nu ook Rafinha de club heeft verlaten in het tussenseizoen.