Of ik hen een toptransfer gun? Ik gun iedereen alles. Ook prijzen met AA Gent

"Of ik hen een toptransfer gun? Ik gun iedereen alles. Ook prijzen met AA Gent"

24-06-2016 07:19

Donderdag begon KAA Gent aan haar voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De landskampioen van 2015 wil opnieuw voor het allerhoogste meespelen, al wordt het nog even afwachten wat de komende transferzomer brengt. Coach Hein Vanhaezebrouck blikt in Het Laatste Nieuws vooruit.

Met Laurent Depoitre, Sven Kums en Matz Sels azen drie sterkhouders op een vertrek uit Gent. "Of ik hen een toptransfer gun?," krijgt Vanhaezebrouck voorgeschoteld. "Ik gun iedereen alles. Oók titels met Gent," antwoordt hij met een kwinkslag. "Eigenlijk is het simpel: wie blijft, moet vol aan de slag om later een transfer te kunnen verdienen."

Hoe zien de ambities van de Buffalo's eruit voor de komende jaargang? "Wij willen elk jaar meestrijden om de prijzen. Ook al wordt het niet eenvoudig om kampioen te spelen. Andere clubs met meer standing moeten ook opnieuw een prijs pakken. Bovendien bestaat de G5 niet meer. Als ik lees dat KV Oostende een budget van twintig miljoen ambieert... Dan spreken we van de G6."

Om de doelen te bereiken, ziet de trainer enkele verbeterpunten ten opzichte van het afgelopen seizoen. "We willen dit jaar beter gewapend zijn in de breedte. Ik blijf erbij: waren we beter gewapend geweest, dan hadden we op alle fronten nóg langer kunnen meespelen," geeft Vanhaezebrouck een duidelijk signaal af aan zijn bestuur.