Hattrick hero Emond overtuigt in eerste oefenwedstrijd van Standard

23-06-2016 21:04

Standard heeft zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op volgend seizoen meteen kunnen winnen. De Luikenaren wonnen met 3-5 van RFC Tilleur, een lager geklasseerde ploeg in de provinciale reeksen in Luik.

Standard begon aan de wedstrijd met onder andere François Marquet, Junior Edmilson, kapitein Alexander Scholz en nieuwe aanwinst Ibrahima Cissé in de basis. Na vier minuten voetballen was het echter de thuisploeg Tilleur dat kon scoren. De ploeg bleef niet lang op voorsprong. In de negende minuut zette Edmilson via een strafschop de bordjes op gelijke hoogte.

Standard trok het spel naar zich toe en werd beloond met een doelpunt. Het was alweer Edmilson die na een mooie actie vanop links kon scoren. Daar bleef het tot aan de rust ook bij. Na de pauze wisselde Yannick Ferrera nagenoeg zijn hele basisploeg. Renaud Emond werd de grote uitblinker in de tweede helft. Hij scoorde amper twee minuten na de pauze het derde doelpunt voor Standard.

Tilleur maakte nog de 2-3, maar dan ontbond Emond zijn duivels door de 2-4 en de 2-5 voor de Rouches te scoren. De thuisploeg kon zes minuten voor tijd nog een derde doelpunt in de kooi van Guillaume Hubert schieten. Maar het bleef bij een 3-5 stand voor Standard.