Anderlecht wilde geen 200.000 euro betalen voor EK-vedette

Anderlecht wilde geen 200.000 euro betalen voor EK-vedette

23-06-2016 12:41

Ivan Perisic speelt de pannen van het dak op het EK, en dat zal ook de fans van Club Brugge veel plezier doen. De Kroaat lanceerde zijn carrière in Brugge, al had het totaal anders kunnen lopen.

Perisic speelde namelijk ooit mee in een toernooi met de U19 van Anderlecht. Hij maakte zeven doelpunten en kreeg een positief rapport, maar dat werd geklasseerd. Toen hij later opdook bij Roeselare kwam Anderlecht weer kijken, maar onder de indruk was de scout niet. "Dat is het toch niet", was zijn veelzeggende reactie. 

Luc Devroe, de toenmalige sportleider van Club Brugge, vertelt hoe hij de Kroaat maar nipt kon binnenhalen. "Ik stelde Ivan wel voor aan het Brugse bestuur, maar vond eerst geen gehoor omdat trainer Adrie Koster liever eerst een verdediger wou. Op een bepaald moment leek hij naar Zulte Waregem of Kortrijk te gaan, maar gelukkig konden we Perisic dan toch aantrekken voor 200.000 euro door zijn transferrechten te delen met een makelaarsbureau. Nadat Koster hem bezig had gezien, zei hij verbaasd: Waar heb je die gehaald?"

Devroe zag Perisic ontbolsteren, maar denkt eigenlijk dat er nog veel meer uit te halen viel.  "Bij Brugge ging hij tussen de trainingen door soms nog volleyballen op het strand. Bij Club werd te licht getraind, maar in Duitsland en nu in Italië bij Inter is Perisic een nog completere voetballer geworden."