Westerlo worstelt met minuscuul budget: Van Vetokele mogen we alleen dromen

Westerlo worstelt met minuscuul budget: "Van Vetokele mogen we alleen dromen"

22-06-2016 11:29

Westerlo is één van de armste clubs van Eerste Klasse, en dat heeft heel wat nadelen. Zo is het heel moeilijk voor Bob Peeters om zijn sterkhouders aan zich te binden. Hij rouwt om het vertrek van Frédéric Gounongbe, die zijn contract niet verlengt.

De 27-jarige spits wil naar een grotere club, en Peeters kan dat begrijpen. "Hij wilde op zich wel blijven, hoor. Maar uiteindelijk maakte hij een goed seizoen, stond hij vaak in de picture en zit hij op zijn 27e met een leeftijd dat er hogere ambities mogen weerklinken dan – met alle respect – Westerlo. Dan kan en mag je die jongen ook niet tegenhouden, want hij bewees ons fantastische diensten. Die transfer én financiële slag gunnen we hem dan ook volkomen", vertelt Peeters aan Sport/Voetbalmagazine.

Peeters weet dat Westerlo moet improviseren, hij moet met goedkope spelers toch een hecht team maken. "Je kan moeilijk gaan verlangen van een club die werkt met het laagste budget dat ze concurreren met de topteams.  Igor Vetokele (die naar Zulte Waregem gaat, red.) weghalen bij Charlton, daar mag Westerlo alleen maar eens van dromen", besluit hij.