'Genk wil sterkhouder absoluut behouden en weigert stevig miljoenenbod'

'Genk wil sterkhouder absoluut behouden en weigert stevig miljoenenbod'

21-06-2016 23:43

KRC Genk zou onlangs een fameus aanbod voor Wilfred Ndidi naast zich neergelegd hebben. Dat heeft één van de makelaars van de Nigeriaan althans onthuld. Van welke club het transferverzoek kwam is onduidelijk, maar Genk zou zes miljoen euro aan zich voorbij hebben laten gaan.

Op de website van African Football geeft één van de zaakwaarnemers verdere uitleg over de interesse in zijn pupil Ndidi. "Genk heeft al een bod van zes miljoen euro op hem geweigerd," beweert de man. "De realiteit is dat Ndidi niet voor een spotprijs naar een andere club zal verkassen.

"Genk bracht in het recente verleden topspelers als Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Christian Benteke voort. Geen enkele van die spelers werd goedkoop verkocht," plaatst de makelaar zijn cliënt in een mooi lijstje.

Ndidi kwam in januari 2015 toe bij Genk, initieel als centrale verdediger. De Nigeriaan kreeg in het begin zijn kans op de rechtsachter, maar ontbolsterde dit seizoen pas echt onder Peter Maes in een rol als verdedigende middenvelder.