Peeters is nog lang niet klaar bij Westerlo: Al lang bezig met ons huiswerk

Peeters is nog lang niet klaar bij Westerlo: "Al lang bezig met ons huiswerk"

21-06-2016 14:30

KVC Westerlo eindigde vorig seizoen op de vijftiende plek in het klassement. Het ontliep ei zo na degradatie. Volgend seizoen wil de club het veel beter doen. Daarvoor is versterking nodig, dat beseft ook coach Bob Peeters.

"Wij zijn ondertussen met de clubleiding al heel lang bezig met ons huiswerk. Alleen beslissen spelers en makelaars tegenwoordig pas op een later tijdstip hun nieuwe bestemming. Zeker voor de categorie waar wij op mikken, namelijk transfervrije jongens. Die houden gewoon bijzonder lang hun opties open en zijn in hun positie - einde contract - altijd in het voordeel", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. 

De coach wil nog op minstens één positie versterking. "Met de Griekse spits Michalis Manias, de Gabonese rechterverdediger Junior Oto'o en een extra jaartje huur van Anderlechtverdediger Hervé Matthys konden we al iets realiseren. Momenteel is het belangrijkste dat de spitspositie vrij snel werd ingevuld, er rekening mee houdend dat onze Griek voor het eerst buiten zijn land zal spelen. Alleen het vertrek van Jens Cools (naar Waasland-Beveren, red.) op het middenveld moeten we nog opvangen."