Racing Genk op zijn hoede voor Rabotnicki: Niet op hun tempo spelen

Racing Genk op zijn hoede voor Rabotnicki: "Niet op hun tempo spelen"

21-06-2016 10:21

Racing Genk ging maandag al in de pot voor de loting van de Europa League. In de tweede voorronde moet het spelen tegen Rabotnicki uit Macedonië of Buducnost uit Montenegro. Dimitri De Condé vindt vooral die eerste club niet te onderschatten.

De technisch directeur van Genk hoopt dat zijn team de Macedoniërs niet zal onderschatten. Vorig seizoen overleefden ze drie voorrondes in de Europa League, ze schakelden onder meer het Turkse Trabzonspor uit. De Condé denkt dan ook dat ze zullen winnen van het totaal onbekende Buducnost.

"Ik denk dat zij vooral fysiek sterker zijn dan Buducnost. Rabotnicki is al begonnen met de voorbereiding op het seizoen, ze hebben op stage al onder meer tegen Omonia Nicosia gewonnen. Het team bevat enkele internationals. Voor mij zijn ze favoriet in de eerste ronde. Ik vind het wel niet slecht dat ze hun wedstrijden afwerken in het grotere nationale stadion, dat beperkt hun thuisvoordeel", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Bovendien begint Genk thuis, dat is vaak een nadeel. "We zullen een hoog tempo moeten ontwikkelen. De grootste fout die je tegen dit soort tegenstrever kan maken, is voetballen op hun tempo. Ik wil niet hautain overkomen maar we mogen niet ontevreden met de loting. Een tegenstrever uit de Poolse of Schotse competitie zag ik veel minder graag uit de trommel komen. Laat staan het Deense SönderjyskE, één van de laatst overgebleven mogelijke tegenstrevers."