'Italiaanse topclub wil twee landgenoten naar de Serie A halen'

'Italiaanse topclub wil twee landgenoten naar de Serie A halen'

21-06-2016 09:18

Thomas Meunier speelde een uitstekende match tegen Ierland en speelde zich daarmee nadrukkelijk in de kijker. De interesse in de Rode Duivel komt inmiddels zelfs al op gang en de speler van Club Brugge zou nu zelfs al op weg zijn naar een Italiaanse topclub. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De krant meldt dat de kans reëel is dat Meunier volgend seizoen bij Napoli speelt. De manager van de rechtsachter is volgens Het Nieuwsblad ook al in vergevorderde onderhandeling met de club van Dries Mertens. Club Brugge heeft de afkoopsom vastgesteld op zes miljoen euro, maar de Italianen zouden de transfersom nog willen laten zakken. Naar verluidt zou ook Torino interesse hebben in Meunier. De Rode Duivel heeft nog een contract tot en met de zomer van 2020 bij Blauw-Zwart.

Meunier is niet de enige landgenoot die in beeld zou zijn bij Napoli. AA Gent-aanvoerder Sven Kums is een serieuze optie om een eventueel vertrek van centrale middenvelders Mirko Valdifiori en/of Jorginho op te vangen. Italiaanse media maakten al melding van een voorakkoord met Gent, maar daar is nog geen sprake van. Zaakwaarnemers, waaronder Mogi Bayet, zouden wel bezig zijn met de transfer.