Vernieuwing op website onthult de nieuwe A-kern van Club Brugge

Vernieuwing op website onthult de nieuwe A-kern van Club Brugge

20-06-2016 14:28

Club Brugge is maandag begonnen aan het nieuwe seizoen. De voorbereiding is al gestart met medische testen. Ook de A-kern op de website van Club Brugge kreeg een update. Dat onthult meteen wie er volgend seizoen in de kern zal zitten. 

In doel is er tot tegenstelling tot vorig seizoen uiteraard geen Sinan Bolat meer te zien. De huurling keert terug naar FC Porto. Ook derde doelman Michael Cordier werd van de site gehaald. Hij had een aflopend contract en dat lijkt niet verlengd te gaan worden. Jongeling Jens Teunckens neemt zijn plek in.

Op verdedigend vlak is er weinig veranderd. Zo is Davy De fauw, die naar Zulte Waregem is verhuisd, eruit gehaald. Jean-Charles Castelletto, die werd uitgeleend aan Moeskroen, staat er ook niet op. Mogelijk is er een nieuwe uitleenbeurt in de maak. Op het middenveld staat Timmy Simons nog altijd tussen de namen. Hij liet al weten dat hij zijn contract gaat verlengen, maar op een handtekening was het nog wachten. Maar als we de website mogen geloven, gaat dat niet lang meer duren. Mikel Agu staat er niet meer tussen, de huurling lijkt dus terug te gaan keren naar Porto.

Vooral op aanvallend vlak is er veel veranderd. Zo werden Nikola Storm en Fran Brodic ook bij de A-kern gezet. Brodic werd vorig seizoen uitgeleend aan Antwerp, maar liep al snel een blessure op. Hij keerde begin februari terug naar Blauw-Zwart. Tot een officieel duel kwam het niet. Mogelijk krijgt hij volgend seizoen een nieuwe kans. Ook Storm zit ondanks zijn mindere uitleenbeurt aan Zulte-Waregem ook terug in de A-kern. Of hij een nieuwe kans krijgt, of nog uitgeleend gaat worden, is onduidelijk.

Volledige A-kern (volgens de website):
Doelmannen
: Ludovic Butelle, Sébastien Bruzzese, Jens Teunckens
Verdedigers: Benoît Poulain, Thomas Meunier, Dion Cools, Stefano Denswil, Laurens De Bock, Bjorn Engels, Brandon Mechele, Boli Bolingoli
Middenvelders: Timmy Simons, Claudemir, Hans Vanaken, Ruud Vormer
Aanvallers: Fran Brodic, Nikola Storm, Wesley, Lior Refaelov, Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, Bernie Ibini, Leandro Pereira, Felipe Gedoz, José Izquierdo, Tuur Dierckx.