'Westerlo wil middenvelder weghalen bij Franse vierdeklasser'

'Westerlo wil middenvelder weghalen bij Franse vierdeklasser'

20-06-2016 12:19

Westerlo heeft al veel huiswerk gedaan voor het komende seizoen, maar op het middenveld kan er nog een extraatje bij. Zo zou de Ghanees Joakim Adukor nog kunnen komen.

Het Laatste Nieuws meldt dat die Adukor op proef actief is bij Westerlo, hij moet verrassende vertrekker Jens Cools doen vergeten. Die Adukor heeft voorlopig nog geen indrukwekkende carrière gehad. Hij begon zijn avontuur bij Gefle, een club uit de hoogste afdeling in Zweden. Daarna deed hij de overstap naar Trofense, een club uit de Portugese tweede afdeling. Afgelopen seizoen was hij actief bij Béziers, een Franse vierdeklasser. Hij is met die club wel kampioen worden en kan dus promoveren naar de derde afdeling.

In principe is ook Jore Trompet een mogelijkheid om Cools op te volgen, maar Trompet hoeft zich geen illusies te maken. Hij is geen kanshebber op een basisplaats en zou Westerlo mogen verlaten. Hetzelfde geldt overigens voor aanvaller Sherjill MacDonald, die afgelopen seizoen werd uitgeleend aan het Nederlandse Sparta.