OFFICIEEL: Sint-Truiden versterkt zich met ervaren middenvelder

OFFICIEEL: Sint-Truiden versterkt zich met ervaren middenvelder

17-06-2016 18:23

Sint-Truiden heeft een nieuwe versterking officieel beet. De 30-jarige Steven De Petter legde vrijdag zijn medische testen met succes af en komt over van KV Mechelen. De transfer werd via de online kanalen bevestigd door de Kanaries.

Vrijdagochtend werd er al gemeld dat De Petter een akkoord had met STVV. Enkel de medische tests konden een overgang nog verstoren. Die leverde echter geen problemen op, zodat de transfer een feit is. De Petter gaf inmiddels ook al een eerste reactie en is verhuigd dat hij vanaf volgend seizoen uitkomt voor de Limburgers.

''Ik ben blij. Ik moet zeggen dat het nog allemaal nieuw voor mij is, maar het is een nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik die aan kan gaan.'' Dat liet hij weten aan STTV, het online kanaal van zijn nieuwe club. Sint-Truiden had de ervaren middenvelder al lange tijd op het oog en dat was beslissend voor De Petter. ''Ik denk dat de wil en motivatie waarmee Sint-Truiden mij erbij wilde hebben, de doorslag gaven. Ze hebben mij herhaaldelijk gecontacteerd om mij erbij te willen en dat doet deugd voor elke voetballer denk ik.''

De Petter kwam in het verleden uit voor Dender, Westerlo en recentelijk KV Mechelen. Het afgelopen seizoen speelde hij 28 duels voor Malinwa en daarin kwam hij vijf keer tot scoren.