Verdediger Standard blijft jaartje langer in de Nederlandse Eredivisie

Verdediger Standard blijft jaartje langer in de Nederlandse Eredivisie

17-06-2016 15:07

Ook volgend seizoen beschikt Roda JC over Martin Milec (foto) en Marcos Gullon. Daarnaast komt de achttienjarige verdediger Frederic Ananou transfervrij over van 1. FC Köln.

Milec en Gullon speelden het afgelopen half jaar ook al in Kerkrade. De 24-jarige Sloveense verdediger Milec wordt nog een jaar gehuurd van Standard, terwijl de Spaanse middenvelder Gullon (27) zijn aflopende contract met een jaar verlengd heeft. Gullon kwam in de winter over van Apollon Limassol uit Cyprus.

"Zowel Milec als Gullón hebben het afgelopen halfjaar, zeker tijdens de eerste periode na de winterstop, een goede indruk bij ons achtergelaten. Alle twee passen zij in het nieuw te bouwen team van Roda JC", zegt technisch directeur Ton Caanen op de website van de Limburgers.

Ananou tekende een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen. De jeugdinternational komt uit de jeugdopleiding van Köln, maar kwam nooit in actie voor de hoofdmacht. Caanen: "Frederic is een speler die zowel rechtsback als centraal in de verdedigen kan spelen. Hij is zeer snel, kan goed koppen en is erg talentvol."

Roda blijft zo erg actief op de transfermarkt. Eerder werden Mikhail Rosheuvel (SC Cambuur), Roel Brouwers (Borussi Mönchengladbach) en Adil Auassar (Excelsior) vastgelegd.