'Belgische topclub wil Carcela weghalen bij Benfica'

'Belgische topclub wil Carcela weghalen bij Benfica'

17-06-2016 11:40

Mehdi Carcela kan niet echt een vuist maken bij het Portugese Benfica, de ploeg overweegt om hem te verkopen. Volgens het Portugese Record is er in ieder geval interesse genoeg, onder meer van zijn ex-ploeg Standard.

Carcela is een publiekslieveling bij Standard, de ongrijpbare flankspeler speelde in twee periodes 128 wedstrijden voor de Luikenaars. Nu krijgt Standard een unieke kans om hem terug te halen, al zal dat wel niet goedkoop zijn. Benfica zou enkel een transfer overwegen bij een bod vanaf 4 miljoen euro. Standard mijdt doorgaans de financiële risico's, maar dit is natuurlijk een unieke opportuniteit. 

Ook PSV en Leicester City worden genoemd als mogelijke overnemers, maar het standpunt van Carcela kan een struikelblok vormen. Hij wil zich bewijzen bij Benfica en hoopt om volgend seizoen volop zijn kans te krijgen. Benfica staat daar niet helemaal weigerachtig tegenover, hij mag weg maar het moet niet. Door die factoren wordt dit hoe dan ook een zeer moeilijk transferdossier voor Standard.