Straffen voorgesteld in proces rond fraude bij Belgische topclub

Straffen voorgesteld in proces rond fraude bij Belgische topclub

16-06-2016 16:28

Het parket heeft donderdag voor de correctionele rechtbank straffen voorgesteld in de fraudezaak rond voormalig Standard-bestuurslid Pierre Delahaye. Het eist een voorwaardelijke celstraf van maximaal zes maanden en bijbehorende boetes voor negen beklaagden in het dossier 'Standard de Liège'. 

De negen personen worden beschuldigd van poging tot oplichting van de Belgische fiscus, weet L'Avenir. Spilfiguur in het dossier is dus Delahaye, een voormalig bestuurslid van Standard. Onder zijn bewind werd bij verschillende transfers geld dat op papier bedoeld was voor de spelersmakelaar(s) van de aangetrokken spelers, onder tafel aangeboden aan de speler zelf, zonder dat de fiscus daarover geïnformeerd werd.

"De bestuursleden van Standard waren hiervan op de hoogte," oordeelt de substituut van het parket. Naast Delahaye vermeldde de substituut ook namen als Michel Preud'homme en Pierre François. De advocaten van de verdediging bepleiten de zaak op 30 juni. De bal kwam aan het rollen in april 2004. De frauduleuze praktijken zouden zich afgespeeld hebben tussen 1999 en 2004.