Smaakmaker van Genk flirt met transfer naar het buitenland: We hebben contact

Smaakmaker van Genk flirt met transfer naar het buitenland: "We hebben contact"

16-06-2016 07:30

Leon Bailey was het afgelopen seizoen één van de absolute revelaties in de Jupiler Pro League. Racing Genk wil de 18-jarige smaakmaker graag nog lang in Limburg houden en verlengde zijn contract tot en met de zomer van 2020. Bailey flirt nu echter met een transfer naar het buitenland.

De Jamaicaan was in zijn geboorteland om daar te genieten van zijn vakantie, maar nam ook de tijd voor een interview. Zijn stiefvader Craig Butler en hij flirtten openlijk met Ajax op de Jamaicaanse tv-zender CVM. "We hebben contact met Ajax, zij zien in Leon hun volgende nummer negen", citeert Het Belang van Limburg Butler.

Genk zal de hoofdprijs vragen voor Bailey, zo weet ook Butler. "Het bod moet voldoende zijn voor Genk." Het is de vraag of Ajax met een bod kan komen om Genk te overtuigen. Bailey was zelf al in Amsterdam en ziet een overstap wel zitten. "Het is voor mij een opstap naar de top in Europa. Ik mik hoger, maar het is nog niet zeker dat ik die stap nu meteen zal zetten'', aldus de snelle flankspeler.

Ajax is zeker geen onbekende club voor Ajax. Op jonge leeftijd liep Bailey daar al eens stage en een transfer leek in de maak. De deal ging echter niet door de problemen met de werkvergunning. Bailey vertrok daarop naar het Slowaakse AS Trencin, waar Genk hem vorige zomer wegkaapte.