OFFICIEEL: KV Mechelen trekt Griekse international van topclub aan

OFFICIEEL: KV Mechelen trekt Griekse international van topclub aan

15-06-2016 22:26

KV Mechelen heeft woensdagavond een nieuwe speler voorgesteld. De Mechelse club kon Dimitros Kolovos aantrekken. Hij komt op uitleenbasis over van Olympiakos Piraeus. 

De 23-jarige Griek speelt het komende seizoen voor Malinwa. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van de Griekse topclub Olympiakos. KV Mechelen wist ook een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract. Dat meldt KV Mechelen op de officiële website. Kolovos is een middenvelder die ook in de spits uit de voeten kan. Hij kwam ook al een aantal keer uit voor de nationale ploeg van Griekenland. Kolovos traint vanaf 20 juni mee met zijn nieuwe ploegmaats.

Kolovos kende een moeilijk seizoen bij Olympiakos. Hij kwam slechts elf keer in actie. Daarin was hij goed voor twee doelpunten in de bekercampagne. Drie jaar geleden kocht Olympiakos hem voor 750.000 euro van Panionios, maar het leende hem twee seizoenen op rij uit aan zijn ex-club. In 2014 werd de aanvaller nog verkozen tot Grieks Belofte van het Jaar, nadat hij elf doelpunten maakte. Hij werd ook aangeboden bij Charleroi, maar KV Mechelen was de Zebra's te snel af.