Zelfs als we geen versterkingen meer halen kunnen we Play-Off 1 halen

"Zelfs als we geen versterkingen meer halen kunnen we Play-Off 1 halen"

15-06-2016 16:14

Standard veroverde het voorbije seizoen dan wel de Beker van België, maar faalde in de competitie. De troepen van Yannick Ferrera wisten zich zelfs niet te kwalificeren voor Play-Off 1. Dat moet in de volgende jaargang absoluut anders. "Play-Off 1 moet lukken, zelfs zonder versterkingen," klinkt het bij de coach.

Die uitspraak impliceert echter niet dat Ferrera geen aankopen wil voor zijn team. Integendeel, de ex-trainer van Charleroi en Sint-Truiden heeft zijn huiswerk al gemaakt. "Na de bekerfinale heb ik een lijstje gegeven met de profielen die ik er graag zou bijhebben, gebaseerd op onze zwakke punten," deelt hij mee aan Het Laatste Nieuws.

"Daarop staan twee centrale middenvelders, een centrale verdediger en een extra spits. Die spits moet een ander profiel hebben dan dat van de aanvallers die we nu al hebben. Ik zoek vooral iemand met diepgang," besluit Ferrera. "Liefst zijn daar ook enkele Belgen bij, anders mogen we niet elke wedstrijd achttien spelers op het wedstrijdblad zetten."

Standard realiseerde inmiddels al twee transfers: doelman Jean-François Gillet en middenvelder Ibrahima Cissé komen beide over van KV Mechelen. Wat denkt Ferrera over die aanwinsten? "Gillet brengt enorm veel ervaring, hij moet de strijd aangaan met Guillaume Hubert. En Cissé heeft een gigantisch potentieel."

De trainer uit zich ambitieus over het komende seizoen. "We willen opnieuw Play-Off 1 halen, dat moet zelfs lukken zonder verdere versterkingen. Daarnaast willen we zover mogelijk doorgaan in Europa en in de beker. Maar als we nog enkele interessante transfers kunnen afronden, gaan we zeker hoger mikken," besluit hij hoopvol.