De voorzitter vertelde mij na de bekerfinale dat hij me wil houden als trainer

"De voorzitter vertelde mij na de bekerfinale dat hij me wil houden als trainer"

15-06-2016 14:48

Al maanden gonst het van de geruchten dat sterke man Daniël Van Buyten trainer Yannick Ferrera liever ziet vertrekken bij Standard. Die laatste reageert nu op die insinuaties. "Ik zou niet weten waarom ik geen vertrouwen zou krijgen," is Ferrera duidelijk.

Het Laatste Nieuws zocht Ferrera op bij de eerste trainingsdag van Standard voor het seizoen 2016-2017. De trainer geeft uitleg bij de zogezegd vertroebelde relatie met een deel van het bestuur. "Na de bekerfinale zei de voorzitter me dat hij het volste vertrouwen in me heeft. Hij wil graag met mij de Europa League in."

"Na die finale speelden we alleen nog Play-Off 2, waarin we de afspraak hadden gemaakt om de jeugd een kans te geven met het oog op de toekomst," vervolgt Ferrera. "Er kan dus niets meer misgelopen zijn eigenlijk. Ik zie dan ook geen reden waarom de voorzitter plots het vertrouwen in mij zou opzeggen."

Maar hoe schat hij zijn relatie met Van Buyten in? "In het begin hadden we veel contact, waar ik blij om was. Zijn advies was immers heel leerrijk voor mij. Na enkele maanden hebben we mekaar minder gezien. Hopelijk zien we mekaar wat meer binnenkort. Maar zelf heb ik niets gemerkt van een vertroebelde relatie. Hij heeft me nog nooit iets verweten, dus ik ga ervan uit dat hij tevreden is over mijn werk," besluit de trainer.