'Koeman wil Everton versterken met Standard-middenvelder'

'Koeman wil Everton versterken met Standard-middenvelder'

15-06-2016 11:26

Een opvallend gerucht, woensdag in de Engelse boulevardmedia. Ronald Koeman heeft niemand minder dan Eyong Enoh op het oog als versterking voor Everton.

Dat meldt The Mirror. Enoh staat onder contract bij Standard Luik, waar hij door fysieke klachten niet altijd kan rekenen op een basisplek. Hetzelfde was het geval in zijn tijd bij Ajax. In totaal speelde de dertigjarige stofzuiger vijf seizoenen in de Amsterdamse hoofdmacht. Naast Ajax en Standard stond hij ook onder contract bij Fulham en Antalyaspor.

Daar kan deze zomer dus een nieuwe werkgever bij komen. Koeman heeft Enoh naar verluidt op het oog als versterking voor Everton. In eerste instantie geldt de international van Kameroen als een breedteversterking, die voor wat balans moet zorgen op het middenveld.

Volgens The Mirror is Koeman een fan van Enoh, die op dit moment Alex Song uit de nationale ploeg van Kameroen houdt. Bij Southampton zou de manager ook al een oogje hebben gehad op de oud-Ajacied. Het contract van Enoh bij Standard Luik loopt nog één jaar door.