OFFICIEEL: Lierse haalt speler terug uit Cyprus na mislukte uitleenbeurt

OFFICIEEL: Lierse haalt speler terug uit Cyprus na mislukte uitleenbeurt

14-06-2016 15:46

Faysel Kasmi speelt na de zomer weer voor Lierse SK. De tweedeklasser haalt hem terug uit Cyprus, waar hij sinds januari op uitleenbasis speelde voor Omonia Nicosia. De verhuurperiode werd echter een flop en dus voegt hij zich een jaar eerder dan voorzien weer bij de Pallieters. Dat bevestigt de club op de website.

De 20-jarige Kasmi is blij met zijn terugkeer. ''Ik ben blij om terug bij Lierse te zijn, bij een groep en club die ik ken, waar ik thuis ben. Mijn doel is duidelijk, ik wil met deze club voor de promotie gaan. Ik had nu de keuze tussen Lierse en een andere aantal clubs, maar mijn beslissing was snel genomen, ik wil terug alles geven voor Lierse. Ik heb hier al wel heel wat wedstrijden gespeeld, maar ik weet dat ik in de ploeg terug van nul begin en hard zal moeten werken'', luidde zijn reactie.

De middenvelder kwam in Cyprus slechts zestien minuten in actie en kijkt terug op een teleurstellende periode. ''Misschien heb ik toen in januari van dit jaar wel een foute keuze gemaakt en heb ik toen verkeerd advies opgevolgd. Maar dat is verleden tijd nu en ik ben blij dat ik bij Lierse een nieuwe kans krijg, waar ik alles zal aan doen om deze met twee handen te grijpen'', aldus Kasmi.

Kasmi kwam vorig seizoen in de heenronde uit voor Standard, maar met slechts zes optredens was ook deze uitleenbeurt geen succes. Lierse heeft echter veel vertrouwen in de jongeling. Manager Roel Rymen ziet hem als een versterking voor Lierse. ''Wij kennen de kwaliteiten van Faysel, een goede Kasmi is een meerwaarde voor onze ploeg. We hebben redelijk snel een akkoord bereikt, Faysel is net als ons ambitieus en wil deze club terug brengen waar ze thuis hoort.''