'Sporting Lokeren zet drie overbodige spelers aan de deur'

'Sporting Lokeren zet drie overbodige spelers aan de deur'

14-06-2016 11:17

Sporting Lokeren speelde dit seizoen maar een figurantenrol in de Jupiler Pro League, voor volgend seizoen mikt het hoger. Spelers die niet voldoen moeten weg, en daar hoort volgens Het Laatste Nieuws ook Cyriel Dessers bij.

Het nieuws is opvallend, want in de winter sprak Georges Leekens nog zijn vertrouwen uit in de jonge Belg. Hij had toen een aanbieding van STVV, maar Leekens maakte duidelijk dat Dessers niet weg mocht. Hij zag toen ook een toekomst voor Dessers bij Sporting Lokeren, maar nu liggen de kaarten dus plots heel anders. De Limburgse spits speelde dit seizoen amper 222 minuten en moet nu definitief weg.

Verder zoekt Lokeren ook nog een oplossing voor twee spelers, met name Eugene Ansah en Besart Abdurahimi. Ook Abdurahimi kreeg de laatste maanden nauwelijks nog speelminuten bij Lokeren, terwijl Ansah dit seizoen al werd uitgeleend aan de tweedeklasser Lommel United. Het tweetal weet al langer dat het mag vertrekken, maar dat Dessers zijn koffers moet pakken is verrassender.