OFFICIEEL: Westerlo haalt Gabonese international binnen

OFFICIEEL: Westerlo haalt Gabonese international binnen

14-06-2016 10:01

Westerlo is heel vroeg aan zijn transferdossiers begonnen, en dat werkt opnieuw zijn vruchten af. Vorige week de Griekse spits Michalis Manias al binnengehaald, nu is het de beurt aan Junior Oto'o.

Oto'o is een Gabonese rechtsachter die nog eigendom was van het Portugese Braga. Die club leende hem afgelopen seizoen uit aan CD Tondela, een lagere club uit de Portugese competitie. Nu mocht de 22-jarige verdediger weg bij Braga, en Westerlo speelde het kortst op de bal.

Oto'o is in een eerste reactie zeer enthousiast over zijn nieuwe thuis. "Ik kende Westerlo al voor ik naar hier kwam. De club boodt me een mooi project aan en daardoor was het voor mij een opportuniteit om naar hier te komen. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik deze stap heb kunnen zetten en zal het beste van mezelf geven", vertelt hij op de officiële website.

Met de Nederlander Mitch Apau had Westerlo vorig seizoen een snelle man op rechts, Oto'o vindt zichzelf een soortgelijk type. "Mijn sterkste punt is mijn snelheid, maar uiteraard sta ik ook verdedigend mijn mannetje. Daarom sta ik ook in de achterste lijn."