'Belgische topclub hoopt op Lombaerts en had al een gesprek'

'Belgische topclub hoopt op Lombaerts en had al een gesprek'

13-06-2016 07:14

Club Brugge speelde afgelopen seizoen voor de eerste keer in elf jaar kampioen en kwalificeerde zich dus voor de Champions League. Om zich te wapenen voor het Kampioenenbal wil het zich gevoelig versterken. Het polste zelfs bij een Rode Duivel.

Het Nieuwsblad weet dat Blauw-Zwart polste bij Nicolas Lombaerts, die vrijdag nog naar huis werd gestuurd bij de nationale ploeg als 24e man. De twee partijen spraken zelfs al met elkaar. In dat gesprek gaf Lombaerts wel aan dat hij voorlopig nog hoger mikt. "Ik zou het niet erg vinden om dichter bij huis te spelen, maar dat hoeft niet in België te zijn", liet de verdediger weten aan de krant.

Lombaerts is een jeugdproduct van Club Brugge, maar brak door bij AA Gent. In 2007 trok hij naar Zenit St.-Petersburg, waar hij al jarenlang een basisspeler is. De Rode Duivel heeft overigens heuglijk nieuws gekregen. Hij en zijn vrouw Caroline verwachten in het najaar een eerste kind, waardoor hij nog meer een vertrek uit Rusland overweegt. Zijn contract loopt tot 2018.