'Club Brugge wil middenvelder huren van Manchester City'

'Club Brugge wil middenvelder huren van Manchester City'

12-06-2016 07:00

Club Brugge aast al een tijdje op de Australische international Aaron Mooy, hij moet voor meer opties zorgen op het middenveld. De vraag is echter of Club Brugge hem definitief kan overnemen, want volgens The Daily Star wil Manchester City hem ook.

City zou de 25-jarige Australiër vervolgens willen uitlenen, en wordt gewag gemaakt van interesse uit België. Gezien de eerdere berichten is die Belgische ploeg vrijwel zeker Club Brugge. Een transfer naar Manchester City wordt behoorlijk simpel voor Mooy, want momenteel speelt de middenvelder in eigen land bij Melbourne. Die club heeft dezelfde eigenaar als Manchester City.

Mooy is een technisch begaafde middenvelder die ook veel scorend vermogen heeft. Bij zijn club Melbourne scoorde hij als middenvelder 18 doelpunten op 53 wedstrijden. De Australische bondscoach Ange Postecoglou is een heel grote fan van hem. "Mooy is een zeer goeie voetballer die je voor een prikje kan halen, als je slim bent. Als hij een andere nationaliteit had gehad speelde hij al lang bij een grotere club", liet hij eerder optekenen bij ESPN.