Kabasele denkt aan transfer na trainingen met RD: Moet stapje hogerop

Kabasele denkt aan transfer na trainingen met RD: "Moet stapje hogerop"

11-06-2016 15:56

Het staat zo goed als vast dat Christian Kabasele KRC Genk zal verlaten. De verdediger heeft een goed seizoen achter de rug bij de Limburgers. Hij acht zich klaar voor een stap hogerop.

Momenteel is Kabasele met de Rode Duivels actief op het EK. Hij denkt niet dat dat hem deze zomer veel zal helpen in de zoektocht naar een nieuwe club. "Er waren al meerdere clubs die concrete interesse toonden", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

"Als ik hier enkele matchen zou kunnen spelen en het er dan goed vanaf zou brengen, dan duiken er mogelijk clubs op van een hoger niveau. Dat is het enige verschil, op dat vlak zou het me wel kunnen helpen", vertelt de verdediger.

Bij de Rode Duivels krijgt hij op training te maken met spelers van Europees topniveau. Dat zet hem ook tot het nadenken. "Alles gaat hier sneller, dat is logisch. Ik moet daardoor ook een stapje hoger zetten om op hetzelfde niveau te komen en mee te kunnen. Want in vergelijking met anderen hier heb ik tot nu toe nog maar une petite carrière gehad", besluit hij.