'Racing Genk wil Hamalainen vervangen door Servische linksback'

'Racing Genk wil Hamalainen vervangen door Servische linksback'

11-06-2016 07:14

Met Brian Hamalainen ging er deze week een linksachter weg bij Racing Genk, hij gaat terug naar Zulte Waregem. Plaats vrij dus, en die kan wel eens worden ingenomen door Nemanja Antonov.

Die Antonov is een Servische linksback die momenteel uitkomt voor Grasshoppers uit Zwitserland. Volgens Het Belang Van Limburg staat hij hoog op het lijstje van de Limburgers. Antonov stond in de basis van het Servische U20-elftal dat vorig jaar nog wereldkampioen werd. Ook ex-speler Sergej Milinkovic-Savic behoorde tot dat elftal. Zijn jeugdopleiding kreeg Antonov bij OFK Beograd, een kleinere club in de Servische competitie.

Bij Genk wordt er gemikt op Jere Uronen als linksback voor de toekomst, ook Derrick Tshimanga is op weg naar de uitgang. Antonov heeft echter een andere stijl dan Uronen, hij zou een pak verdedigender ingesteld zijn. Racing Genk zal hoe dan ook een stevige som moeten betalen als het Antonov wil binnenhalen. Bij Grasshoppers ligt hij namelijk nog onder contract tot de zomer van 2019.