OFFICIEEL: Anderlecht verhuurt jongeling opnieuw aan eersteklasser

OFFICIEEL: Anderlecht verhuurt jongeling opnieuw aan eersteklasser

10-06-2016 17:55

Niet alle talenten uit de jeugd van Anderlecht krijgen direct een kans in de A-kern. Paars-wit laat enkele youngsters bij andere clubs rijpen. Hervé Matthys is één van die spelers. Hij speelt het komende seizoen op huurbasis bij Westerlo. Dat bevestigt de eersteklasser via de officiële kanalen.

''Hervé Matthys zal net zoals vorig seizoen de concurrentie aangaan voor een positie centraal of links in de defensie. Tijdens het seizoen 2015-2016 mocht hij één keer invallen. Trainer Bob Peeters en KVC Westerlo geloven wel sterk dat hij het volgende seizoen de nodige stappen kan zetten om de Kemphanen aan mooie resultaten te helpen'', zo luidt de verklaring van de club op de website.

Matthys is geen onbekende voor Westerlo, want de afgelopen zes maanden werd hij ook al uitgeleend aan De Kemphanen. De 20-jarige Matthys speelde toen 36 minuten mee in het duel tegen latere landskampioen Club Brugge, dat eindigde in een 6-0 nederlaag. Destijds bleef het bij die ene invalbeurt voor de jeugdinternational.