OFFICIEEL: KV Kortrijk trekt verdediger van Club Brugge aan

OFFICIEEL: KV Kortrijk trekt verdediger van Club Brugge aan

10-06-2016 16:10

KV Kortrijk heeft zijn slag geslaan. De Kerels hebben Lenner De Smul overgenomen van Club Brugge. De verdediger tekende een contract van drie seizoenen bij de West-Vlaamse club.

Kortrijk heeft defensieve versterking gevonden bij de streekgenoten van Club Brugge. De Smul werd definitief overgenomen van Blauw-Zwart, dat bevestigden KV Kortrijk en Club Brugge op de officiële kanalen. De verdediger begon bij het plaatselijke Aarsele, alvorens op 8-jarige leeftijd naar Club Brugge te verhuizen. Op 14-jarige leeftijd nam RSC Anderlecht hem over. Na drie jaar bij paars-wit gevoetbald te hebben, keerde hij terug naar Club Brugge.

Bij Blauw-Zwart sloot hij aan bij de A-kern. Tot een officiële wedstrijd voor de Bruggelingen kwam het echter niet. De Smul kan als linksachter of linkermiddenvelder geposteerd worden. "KV Kortrijk is verheugd om een jong en Belgisch talent aan te trekken als versterking voor de komende seizoenen. Lennert ondertekende een contract voor 3 seizoenen bij de Kerels", aldus Kortrijk.