Meunier bezorgt zowel Wilmots als Club Brugge heuglijk nieuws

Meunier bezorgt zowel Wilmots als Club Brugge heuglijk nieuws

09-06-2016 13:08

Thomas Meunier kon zich wegens een blessure nog niet doorzetten in de voorbereiding van de nationale ploeg op het EK, maar daar hoopt de rechtsachter van Club Brugge nu verandering in te brengen. "Ik ben alvast helemaal fit," zegt hij. Ook Club Brugge kreeg goed nieuws van de international.

"Ik mis wel wat matchritme na twee weken, maar ik ben nu voor 100% fit," stelt Meunier bondscoach Marc Wilmots gerust. "Ik ben ervan overtuigd dat ik met een week trainingen weer helemaal klaar ben." Meunier zou in principe de strijd moeten aangaan met Laurent Ciman en Jason Denayer om een basisstek op de rechtsachter.

De Luxemburger geeft zichzelf een kleine kans op speelminuten in de groepsfase. "Dat denk ik wel ja. Kijk bijvoorbeeld naar Ciman: eerst was hij zelfs niet geselecteerd en nu kan hij gewoon titularis worden," verwijst Meunier naar zijn collega-verdediger. "Ik moet me nu gewoon tonen op training en professioneel te werk gaan."

Tot slot had de vleugelverdediger ook nog goed nieuws voor zijn werkgever Club Brugge. "Of ik bij Club wil blijven? Jazeker! We spelen Champions League, dus dat is een mooie ambitie," verwijst Meunier alle transfergeruchten naar de prullenbak.