'Gent ziet bod voor Charleroi-sterkhouder geweigerd worden'

'Gent ziet bod voor Charleroi-sterkhouder geweigerd worden'

09-06-2016 07:18

AA Gent wil graag Dieumerci Ndongala aantrekken, maar de Buffalo's zullen dieper in de geldbuidel moeten tasten. Charleroi weigerde namelijk het eerste bod van de Gentenaars op de flankspeler. Beide clubs hebben echter goede hoop op een succesvolle afloop.

Dat weet Het Nieuwsblad. Volgens Mehdi Bayat, algemeen directeur van Sporting Charleroi, was het bod ontoereikend. "De relaties tussen beide clubbesturen zijn goed. Gent weet wat er nodig is om tot een oplossing te komen", klinkt het. Ook bij Gent geloven ze een in een goede afloop. Het gevaar is wel dat er andere gegadigden opduiken. Er zou namelijk ook buitenlandse interesse zijn voor Ndongala.

Afgelopen winter toonde Gent, net als Genk, al interesse. Charleroi blokte toen af. "We hebben Dieumerci toen gevraagd mee te strijden voor Play-Off 1 met ons. Daar tegenover staat dan dat we deze zomer luisteren naar de aanbiedingen", aldus Bayat. Genk is ondertussen niet meer in de race. De Limburgers haalden in tussentijd al voldoende aanvallende opties.