OFFICIEEL: Westerlo heeft zijn eerste zomertransfer beet

OFFICIEEL: Westerlo heeft zijn eerste zomertransfer beet

08-06-2016 12:06

KVC Westerlo heeft woensdagmiddag zijn eerste zomertransfer aangekondigd. De Kemphanen trekken Michalis Manias aan. De Griekse spits komt over van PAS Giannina. Hij zette zijn handtekening onder een tweejarig contract.

De 26-jarige Griek kwam vorig seizoen nog uit voor PAS Giannina. Met die club beleefde hij in Griekenland een goed seizoen. Het haalde net geen Europa League en kwam twee punten te kort om zich te kwalificeren. Manias had een groot aandeel in dat goede seizoen door tien doelpunten te scoren. Bij De Kemphanen moet hij ook voor doelpunten gaan zorgen.

"Ik scoorde éénmaal met het hoofd, vijfmaal met rechts en vier met links. Mijn tweevoetigheid is dan ook één van mijn kwaliteiten. Daarnaast ben ik heel beweeglijk en vrij snel", zegt hij op de officiële website. "Ik kijk enorm uit naar het komende seizoen. KVC Westerlo is mijn eerste club in het buitenland. Ik wil me dan ook zo snel mogelijk thuis voelen in België. Dan zal ik mijn job kunnen doen, en dat is scoren en het team helpen."