'Brugs verzet tegen Eurostadion komt Anderlecht goed uit'

'Brugs verzet tegen Eurostadion komt Anderlecht goed uit'

08-06-2016 09:45

De situatie rond het Eurostadion blijft voor beroering zorgen. Club Brugge verzette zich al hevig tegen de subisidiëring voor het stadion en een Brugse supportersclub diende een klacht in. Anderlecht houdt zich opvallend stil en dat heeft zo zijn redenen.

Volgens Sport/Voetbalmagazine zijn ze bij paars-wit niet meer zo enthousiast over het project en een deel van het bestuur zou van het stadion afwillen. Het verzet van Brugse kant, om de bouw te dwarsbomen, zou de club daarom niet slecht uitkomen. Dat zou ook verklaren waarom Anderlecht, ondanks al de ontwikkelingne, niet van zich liet horen aangaande het dossier.

Er waren ook al geruchten dat Anderlecht nieuwe opties onderzocht, al mag dat volgens het contract niet. Bouwheer Ghelamco is er bovendien van overtuigd dat het stadion er komt, tegen 2020. De soap rond het Eurostadion lijkt in ieder geval nog niet afgelopen. Anderlecht is wel een belangrijke pion in het verhaal. Zonder vaste huurder kan de nieuwe 'nationale' voetbaltempel niet rendabel zijn.