Eindelijk goed nieuws voor Club Brugge: eind deze maand komt doorbraak

Eindelijk goed nieuws voor Club Brugge: eind deze maand komt doorbraak

07-06-2016 20:03

Als alles goed verloopt, krijgt Club Brugge later deze maand goed nieuws in verband met hun stadiondossier. De studie over de effecten op het milieu die het nieuwe stadion met zich zal meebrengen, is eindelijk afgerond. De Vlaamse regering zou die resultaten nog voor het einde van de maand willen bespreken in het parlement.

In Brugge is men al tien jaar lang aan het werk aan het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor het nieuwe stadion, dat aan de Blankenbergsesteenweg zou moeten verrijzen. Een belangrijk onderdeel daarvan, de zogenaamde MER, is nu afgewerkt, weet Focus WTV. Nog voor het einde van juni zou het rapport op tafel komen in het parlement.

De MER-studie uit zich alvast positief over de ontwikkeling van een groene kantoorzone op Chartreuse. In het rapport wordt wel gewaarschuwd voor verkeersproblemen. Daar zouden nog extra oplossingen rond voorzien moeten worden. Aangezien het stadion op bedrijfsgrond zal worden gebouwd, zullen er in en rond Brugge ook nog nieuwe bedrijventerreinen moeten komen.