OFFICIEEL: Genk verrast en gaat Cristal Arena een nieuwe naam geven

OFFICIEEL: Genk verrast en gaat Cristal Arena een nieuwe naam geven

07-06-2016 14:56

Racing Genk gaat een samenwerking aan met Luminus Energie. Het stadion moet tegen 2020 compleet CO2-neutraal zijn en de Cristal Arena gaat in de toekomst de Luminus Arena heten. Dat bevestigde de club dinsdag op een persconferentie.

Het nieuws werd dinsdagmiddag om 14.30 uur bekendgemaakt op een belegde persconferentie in het stadion van de Limburgers. Nico De Bie was namens de nieuwe partner aanwezig tijdens de presentatie van de ambitieuze plannen. Het energiebedrijf gaat met de club samenwerken om het stadion volledig CO2-neutraal te maken en vanaf nu heet het voetbalstadion de Luminus Arena. Dat waren de twee belangrijkste conclusies van de presentatie.

Patrick Janssen, de algemeen directeur van Racing Genk, gaf namens de club een reactie op het nieuws. ''Het stadion is bijna 20 jaar oud. In die tijd was duurzaamheid een minder belangrijk item dan vandaag. Al een tijdje waren we aan het nadenken hoe we als club toch die inhaalbeweging te kunnen doen. Met EDF Luminus hebben we een goede partner gevonden.''

In 2015 produceerde de Cristal Arena nog 1.100 ton CO2. Door het gebruik van slimme koeling, efficiëntere verwarming en de installatie van zonnepanelen op het dak, moet dat in 2020 tot nul worden herleid. Racing Genk zou daarmee een nationale primeur krijgen en het eerste  CO2-neutrale stadion van ons land krijgen. In het buitenland zijn de Amsterdam ArenA, het Wembleystadion in Londen en De Commerzbank Arena in Frankfurt al volledig duurzaam.