Club Brugge weerlegt harde kritiek van Bolat: Ontgoocheling en frustratie

Club Brugge weerlegt harde kritiek van Bolat: "Ontgoocheling en frustratie"

07-06-2016 11:00

Sinan Bolat is in een interview met Het Laatste Nieuws niet mals voor ex-ploeg Club Brugge. Hij voelde weinig respect van Brugse kant en kreeg naar eigen zeggen te weinig kansen. Club reageert nu zelf op die aantijgingen.

Een bron binnen Club Brugge geeft aan dat Bolat de fout vooral bij zichzelf moet zoeken. "Sinan geeft zelf ook aan dat hij zijn taak niet ingevuld kreeg zoals hij en Club het verwacht hadden. Als zoiets gebeurt, gaat dat vaak gepaard met ontgoocheling en frustratie. Daar hebben we begrip voor. Uiteraardhadden wij het graag anders gezien, Sinan werd tenslotte als vervanger van Ryan gehaald, als titularis", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

In de winter probeerde Club al een oplossing te zoeken. "Met Nieuwjaar hebben we aangegeven dat hij mocht uitkijken naar een andere ploeg en dat we bereid waren om een deel van zijn contract uit te betalen. Maar hij heeft zélf beslist om te blijven, waarop wij alle financiële verplichtingen zijn nagekomen."

Bolat heeft alle bruggen met Club dit seizoen opgeblazen. "Op het einde van het seizoen heeft Vincent Mannaert hem nog gecontacteerd voor een persoonlijk gesprek, maar hij stond daar niet voor open. Terwijl zijn broer wel een bericht stuurde met felicitaties voor de titel en de boodschap dat ze het zelf ook liever anders hadden gezien en dat ze Club nog veel succes toewensten. Dat zegt genoeg."