Advocaat niet onder de indruk: Veel emotie maar weinig inhoud

Advocaat niet onder de indruk: "Veel emotie maar weinig inhoud"

06-06-2016 09:24
1

Het zit er bovenarms op tussen Club Brugge en AA Gent. Ivan De Witte liet afgelopen weekend weten in de tegenaanval te trekken tegen de Brugse klacht over "financiële doping" wegens het verspreiden van foutieve informatie. Advocaat Walter Van Steenbrugge is niet onder de indruk.

Een Brugse supportersvereniging nam onlangs advocaat Van Steenbrugge onder de arm om een klacht in te dienen tegen Gent, dat volgens de aanklagers een deel van de bouw van haar Ghelamco Arena met onterechte overheidssubsidies gefinancierd zou hebben. Gent-voorzitter De Witte pikte die insinuaties niet en dagvaardt de advocaat voor het bewust verspreiden van incorrecte informatie die de club schade berokkent. 

In Het Laatste Nieuws laat Van Steenbrugge weten niet onder de indruk te zijn. "Ik heb tijdens die persconferentie van AA Gent vooral veel emotionele argumenten gehoord, en weinig inhoud," verklaart de raadgever. "Volgens het Gentse bestuur is alles marktconform verlopen. Maar over de steun van het TMVW of de afgesloten leningen waarvoor de stad borg staat, hoor ik niks."

De advocaat haalt ook op persoonlijk vlak uit naar De Witte. "Het is echt jammer dat hij besloten heeft om op de man te spelen. Ik schatte De Witte altijd hoog in. Die mening moet ik nu echter herzien," concludeert hij.

Tot slot weerlegt Van Steenbrugge ook nog de verklaringen van De Witte dat de Brugse supportersvereniging die de bal aan het rollen bracht, Bruges Stropkes, pas enkele dagen geleden opgericht zou zijn. "De supportersclub bestaat al jaren, maar met het oog op het indienen van de klacht werd ze pas onlangs omgevormd tot een vzw."