'Van Buyten en pas aangestelde technisch directeur willen exit Ferrera'

'Van Buyten en pas aangestelde technisch directeur willen exit Ferrera'

06-06-2016 08:09

Bij Standard botert het al een tijdje niet meer tussen Daniël Van Buyten, sportief raadgever van de club, en trainer Yannick Ferrera. Al maanden vallen er geruchten te horen dat de oud-international zijn coach liefst van al op straat zet. Ondanks dat de club recent het vertrouwen uitsprak in Ferrera, blijft het bijzonder onrustig op Sclessin. 

Het Belang van Limburg meldt dat Van Buyten nu ook Olivier Renard voor zijn kar gespannen heeft, die begin dit jaar aangesteld werd als technisch directeur op Standard. Beiden zouden pleiten voor een coach met meer ervaring, die bovendien beter past binnen hun contactennetwerk. Maar de goede resultaten van Ferrera bemoeilijken hun intenties. De 35-jarige coach loodste Standard uit de degradatiezone, pakte de beker en kwalificeerde de Rouches zo voor Europees voetbal. 

Daarnaast verwijten Van Buyten en Renard Ferrera dat hij te vaak het conflict opzoekt met zijn spelers. In het voorbije seizoen ging de coach onder meer in de clinch met Jelle Van Damme, Anthony Knockaert (die beiden dan ook vertrokken in Luik) en Ivan Santini. Die laatste mocht na een moeilijke start zelfs even in de tribune plaatsnemen, maar knokte zich terug in de ploeg.

Of het effectief tot een ontslag zal komen, is maar zeer de vraag. Bij een gedeelte van het bestuur geniet Ferrera immers nog voldoende steun. Het wordt vooral afwachten hoe ver de invloed van Van Buyten reikt.