'Tunesisch international kan bij Belgische eersteklasser aan de slag'

'Tunesisch international kan bij Belgische eersteklasser aan de slag'

04-06-2016 21:32

Lokeren-trainer Georges Leekens speurt volop rond naar versterkingen voor zijn ploeg voor volgend seizoen. In zijn zoektocht is de voormalige bondscoach van de Rode Duivels nu uitgekomen bij de Tunesiër Fakhreddine Ben Youssef. Beide heren kennen mekaar nog uit het recente verleden.

Ben Youssef is een 24-jarige Tunesische international die in eigen land bij topclub ES Tunis speelt. De interesse van Leekens is dan ook niet zo verwonderlijk, aangezien Mac The Knife tot in de zomer van 2015 nog aan het roer stond van de Tunesische nationale ploeg. Nu Lokeren de markt afschuimt naar een vervanger voor Hamdi Harbaoui, heeft Leekens het vizier op een oude bekende gericht. 

Footmercato weet dat de aanvaller een absolute prioriteit is voor de Waaslanders. De onderhandelingen zouden dan ook al in een vergevorderd stadium zitten. Voor Ben Youssef zou het zijn tweede avontuur op het oude continent worden. In het seizoen 2014-2015 kende de Tunesiër immers een passage bij FC Metz. Daar kwam hij echter slechts in zes wedstrijden in actie voor het eerste elftal.