Genkse huurling speelt zich in de kijker van Nederlandse eersteklasser

Genkse huurling speelt zich in de kijker van Nederlandse eersteklasser

03-06-2016 09:48

NEC is op zoek naar vleugelaanvallers om het nieuwe Eredivisie-seizoen aan te vatten. Daarbij zijn ze uitgekomen bij een speler van KRC Genk. De Keniaan Ayub Masika - de afgelopen seizoen op huurbasis actief voor Lierse - zou immers in de belangstelling staan van de ploeg uit Nijmegen, al is er nog geen contact geweest.

NEC speurt momenteel de transfermarkt af. "We zoeken naar versterking op de vleugels, zowel naar aanvallers als naar backs", erkent Hoekman. "We zijn op dit moment alle opties in kaart aan het brengen. Er is nog niet gesproken met kandidaten. Ik las dat Ayub Masika concreet in beeld zou zijn bij ons, maar ook met hem hebben we nog niet gesproken. Het kan dat we nog een spits halen, maar dat is nu niet de belangrijkste positie om te versterken." Masika staat nog tot 2019 onder contract bij Racing Genk. 

Anthony Limbombe, afgelopen zomer en winterstop al begeerd, vertrekt mogelijk. "Voor hem is er sluimerende belangstelling, maar we hebben nog geen bod op hem ontvangen. De transfermarkt is nog niet echt op gang, het is stil. Maar als er elders iets gebeurt, kan het morgen zomaar anders zijn." De 21-jarige Limbombe, die in het verleden voor onder meer Racing Genk uitkwam, was een absolute uitblinker bij NEC in het voorbije seizoen. De aanvaller scoorde zeven keer en gaf twee assists.

NEC lijkt aan het nieuwe seizoen te beginnen met Mihai Roman als eerste spits. De Roemeense aanvaller, die een jaar geleden werd aangetrokken maar sindsdien weinig indruk wist te maken, krijgt het vertrouwen van de clubleiding. "Hij is onze enige echte spits in de selectie. We staan niet te springen om hem te laten gaan. Hij is vorig seizoen niet voor niets gehaald, we geloven nog steeds in zijn kwaliteiten", legt technisch manager Danny Hoekman uit aan Voetbal International. "Christian Santos (ex-Eupen en -Waasland-Beveren) heeft ook van hem geprofiteerd. Roman hield Santos echt scherp op de training. Niemand had verwacht dat Santos zoveel zou scoren in de Eredivisie, hopelijk verrast Roman iedereen volgend seizoen ook."