Racing Genk schrijft binnenkort zomaar even 750.000 euro bij op bankrekening

Racing Genk schrijft binnenkort zomaar even 750.000 euro bij op bankrekening

03-06-2016 09:23

Racing Genk mag zich binnenkort aan een flinke financiële injectie verwachten. Door een afspraak in het contract van hun ex-speler Kalidou Koulibaly, die medio 2014 naar Napoli verkaste, zouden de Limburgers zo'n 750.000 euro kunnen opstrijken. Dat is mooi meegenomen met het oog op eventuele transferverrichtingen deze zomer.

Het Laatste Nieuws weet dat Genk bij de besprekingen over de transfer van Koulibaly naar Napoli een clausule liet opnemen die hen extra geld zou opleveren als de Italiaanse club zich zou kwalificeren voor de Champions League. Daar zijn de Napolitanen het afgelopen seizoen in geslaagd. De ploeg van Maurizio Sarri eindigde tweede in de Serie A, na het ongenaakbare Juventus.

Bij Genk zullen ze dat nieuws dus positief onthaald hebben. De Limburgers hebben nu immers recht op een som van 750.000 euro. Dat geld is welkom met het oog op mogelijke versterkingen voor het volgende seizoen.

Koulibaly ontpopte zich de voorbije twee seizoenen tot sterkhouder achterin bij Napoli. Dat leverde de Senegalese international interesse op van enkele internationale topclubs. Zo zou trainer Antonio Conte de 24-jarige verdediger erg graag naar Chelsea halen. Op een eventuele transfer heeft Racing Genk overigens geen doorverkooppercentage kunnen bedingen.