Van der Vaart doet 'smeekbede' aan ex-club: Ik sta overal voor open

Van der Vaart doet 'smeekbede' aan ex-club: "Ik sta overal voor open"

01-06-2016 07:56

Rafael van der Vaart doet in de nieuwe Voetbal international een flinke open solliciatie naar een terugkeer naar Ajax. Hij zou niets liever willen dan weer in het shirt van de Amsterdammers spelen.

Vorig jaar verkoos hij nog Real Betis boven Ajax, terwijl de club in de winter niet zat te wachten toen Van der Vaart een handreiking deed. "Geen idee of Ajax nu weer gaat spelen. Ik zou het heel mooi vinden. Als je liefhebber bent, wil je voetballen. Ik ben zo’n type. Dit is het mooiste wat er is. Ik sta overal voor open. Ik ga rustig bij een club in de Tweede Divisie spelen, zolang ik maar kan blijven voetballen", zegt Van der Vaart in het weekblad.

De middenvelder denkt van grote waarde te kunnen zijn voor Ajax. "Mijn carrière is zeker niet over. Ik ben topfit en heb er nog zoveel zin in. Zo lang het kan, ga ik door. Ik ken de verhalen: dat ik niet fit zou zijn en vaak geblesseerd, maar dat is niet zo. Aan het begin van het seizoen bij Real Betis had ik een enkelkwetsuur, maar daarna was ik fit en heb ik alles meegetraind. Ik speelde alleen niet. Geen idee waarom niet."