Dit was de dag: RSCA gelinkt aan grote namen, Standard en Club strijden

Dit was de dag: RSCA gelinkt aan grote namen, Standard en Club strijden

31-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond om 20u de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Wilmots met ijzersterke selectie naar Frankrijk
België reist met een ijzersterke selectie af naar het EK in Frankrijk. Wilmots maakte zijn definitieve 23-koppige groep bekend. Daarin was er door de defensieve problemen ook een plekje voor Laurent Ciman en Christian Kabasele. De geblesseerde Nicolas Lombaerts blijft wel reserve.

Anderlecht denkt aan Rode Duivel
Paars-wit is bezig aan een serieuze make-over. Daar horen ook een pak versterkingen bij. Door de blessure van Andy Najar wil Anderlecht graag een nieuwe rechtsachter halen. In de zoektocht naar een rechtsachter zijn de Brusselaars uitgekomen op een tweevoudige Rode Duivel. Luis Pedro Cavanda wordt opnieuw gelinkt aan Anderlecht.

Britse coach krijgt telefoontje van Anderlecht
De zoektocht van Anderlecht naar een nieuwe coach is in volle gang. De Italiaan Stefano Pioli lijkt de topkandidaat om de vertrekkende Besnik Hasi op te volgen, maar paars-wit heeft ook al andere kandidaten gepolst. De Britse coach Neil Lennon bevestigt dat Anderlecht heeft gepolst naar hem.

Strijd tussen Standard en Club
Club Brugge wil volgend seizoen geen mal figuur slaan in de Champions League. Standard wil het dan weer beter doen dan vorig seizoen. Beide clubs beseffen dat versterking nodig is. Die hopen ze in Frankrijk gevonden te hebben. Blauw-Zwart en De Rouches strijden om dezelfde speler. De twee clubs hebben het vizier gericht op linksachter Issiaga Sylla.

Londenaren willen Rode Duivel
Yannick Carrasco heeft het voorbije jaar een pak indruk gemaakt. Bij Atlético Madrid ontbolsterde de flankaanvaller volledig. Dat is ook Arsenal opgevallen. De Londense club zou Carrasco graag overnemen. Arsène Wenger voerde zelfs al een gesprek met de Spaanse CL-finalist. Carrasco haalt echter zijn neus op voor The Gunners.