OFFICIEEL: Wilmots maakt definitieve selectie voor EK in Frankrijk bekend

OFFICIEEL: Wilmots maakt definitieve selectie voor EK in Frankrijk bekend

31-05-2016 19:27
2

De definitieve selectie van de Rode Duivels voor het EK in Frankrijk is bekend. Marc Wilmots heeft zijn 23-koppige selectie bekend gemaakt. Onder meer Christian Kabasele en Laurent Ciman mogen door de defensieve problemen toch mee naar Frankrijk.

De Belgische bondscoach heeft heel wat moeten puzzelen. Vooral in de verdediging zat Wilmots met zorgen. Hij zag aanvoerder Vincent Kompany en Björn Engels eerder al afhaken. Ook Dedryck Boyata en Nicolas Lombaerts vielen uit met een blessure. Daardoor besloot Wilmots om Kabasele en Ciman in de selectie voor het EK op te nemen.

De verdediging is dun gezaaid, maar aanvallend heeft Wilmots de pionnen voor het kiezen. Met Yannick Carrasco, Eden Hazard en Kevin De Bruyne kan de bondscoach over een geweldig trio beschikken. Vooraan heeft hij de keuze uit Romelu Lukaku, Christian Benteke, Divock Origi en Michy Batshuayi.

België speelt op het EK in Groep E tegen Zweden, Italië en Ierland. Lombaerts blijft ondanks zijn blessure wel nog als reserve voorlopig bij de selectie.