UPDATE: Kortrijk gaat in beroep tegen schorsing Rolland

UPDATE: Kortrijk gaat in beroep tegen schorsing Rolland

31-05-2016 17:43

KV Kortrijk kreeg dinsdag slecht nieuws te horen van de Geschillencommissie. Die boog zich over de zaak van Elohim Rolland. De Franse middenvelder beging in de finale van Play-Off 2 tegen Charleroi een zware overtreding. Daarvoor riskeert hij nu een schorsing.

De Geschillencommissie bestrafte de overtreding nu met een schorsing van twee speeldagen een een boete van 800 euro. De schorsing zou ingaan vanaf 2 juni, wat betekent dat hij de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen aan de kant staat. Kortrijk kan nog wel in beroep gaan tegen de opgelegde straf.

Rolland is een vaste waarde in het elftal van Kortrijk. De 27-jarige middenvelder heeft nog maar zijn eerste seizoen achter de rug in het Guldensporenstadion, nadat hij overkwam van het Franse US Boulogne. De Fransman kwam dit jaar 31 keer in actie en tekende voor vijf doelpunten en drie assists.

Update: Het antwoord van KV Kortrijk heeft niet lang op zich laten wachten. De West-Vlamingen gaan in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie.