Wilmots neemt geen risico's en geeft vier spelers rust tegen Finland

Wilmots neemt geen risico's en geeft vier spelers rust tegen Finland

31-05-2016 15:59

De Rode Duivels oefenen woensdag in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland, de tweede wedstrijd van het drieluik dat onze nationale ploeg afhaspelt in de voorbereiding op het EK. Op een persconferentie gaf bondscoach Marc Wilmots aan dat vier spelers zeker niet in actie zullen komen.

Het gaat om Mousa Dembélé, Radja Nainggolan, Thomas Meunier en Yannick Carrasco. Eerstgenoemde kreeg tegen Zwitserland last van de kuit en werd uit voorzorg gewisseld. Wilmots wil duidelijk geen risico's nemen en laat hem rusten. Radja Nainggolan en Thomas Meunier zijn nog revaliderende. Dat gaat de goede kant op, maar voor een wedstrijd is het nog wat te vroeg.

Carrasco kwam zaterdag nog in actie in de Champions League-finale. De flankaanvaller scoorde daarin, maar in de slotfase bezeerde hij zijn enkel in een duel met Pepe. Het lijkt mee te vallen, maar ook hij krijgt rust toegewezen van Wilmots om het lot niet te tarten.

Doordat Nainggolan en Dembélé sowieso gespaard worden, start Axel Witsel op de zes. Tegen Zwitserland speelde de Zenit-speler nog op de rechtsback.